Junioři nenavázali na vítězství a podlehli Slavii 2:3

Z l í n - UVNITŘ ČLÁNKU NAJDETE FOTOREPORTÁŽ Z UTKÁNÍ. V 6. kole nadstavbové části NOEN extraligy juniorů chtěli zlínští junioři navázat na vítězství s vedoucím Litvínovem, ale proti byla Slavia Praha. Hosté byli od prvních minut lepším týmem a berani pouze dotahovali. V zápase plném vyloučení nakonec hosté dotáhli vítězství do úspěšného konce a odvezli si plný bodový zisk.
42.kolo, so 1.3.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Slavia
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Zaremba (Buchta), 59. Buchta (Vyoral, Matula) – 11. Patzelt (Drahorád, Hlinka), 35. Ječný (Mašín), 40. Hlinka (Leština). Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Kašík. Vyloučení: 11:9 navíc Jedlička (SLA) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 60. Střely na branku: 33:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Svoboda – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Kobylík, Buchta, Kužílek, Velčovský – Hlaváč, Dalajka, Gremlica, Š. Kratochvíl, Zaremba, Karola, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš

Frodl – M. Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Růžička, Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Patzelt, Ječný, Hlinka, Jedlička, Andres, Moravec, Tejral

Zpočátku zápasu byla hra plná nepřesností a soupeři si nedokázali vytvořit vážnější šanci. Slavie dostala ve druhé minutě výhodu přesilovky, ale Svoboda mnoho práce neměl. Až v plném počtu měl velkou šanci Patzelt, který prostřelil zlínského gólmana. Kotouč se ovšem vykutálel těsně vedle tyče.

Jako první udeřila Slavie po zaváhání defenzívy domácích. Sraženou přihrávku si zpracoval Martin Patzelt a v pádu poslal kotouč do zlínské branky. Srovnat mohl Filip Stránský, když se prodral mezi dvojicí obránců, ale z bezprostřední blízkosti proti Frodlovi neuspěl. Po první části, tak hosté drželi jednobrankový náskok.

Zlín dostal na začátku druhé části výhodu přesilové hry a zatlačil soupeře v jeho třetině. Chytře pálil od modré čáry Řezáč, když jeho pokus tečoval Dalajka, ale Frodl na poslední chvíli vyrazil. Vzápětí upaloval sám na branku Šimon Kratochvíl, ale jeho bekhendové zakončení nevedlo ke srovnání.

Vyrovnat se povedlo až Miroslavu Zarembovi, který si zpracoval přesnou přihrávku od Buchty a po šikovném blafáku zasunul mezi nohy. Vedení na stranu Slavie mohl v početní výhodně vrátit Ječný, ale Svoboda v důležitém okamžiku vytáhl beton. Domácí dostali výhodu přesilové hry, ale v ní inkasovali. Přečíslení dva na jednoho řešil Filip Ječný přesnou střelou k tyči.

Ještě v závěru druhé třetiny vstřelila Slavie i třetí branku. Po nedorozumění v obraně Zlína se k puku dostal Filip Hlinka, který si věděl rady a skóroval. Po druhé části hosté vedli 3:1.

Zlín se snažil zatlačit soupeře a vytvořit si šanci ke snížení, ale dlouho se mu to nedařilo. Dobrou příležitost měl pouze Dalajka, který využil dobrého forčekingu Vyorala. Ovšem i tuhle tvrdou ránu dokázal Frodl zlikvidovat. Snížení přišlo až závěru zápasu. Lukáš Buchta se dokázal dobře zorientovat v brankovišti soupeře a procpal kotouč až do sítě.

Domácí to zkusili v závěru bez brankáře, ale závěrečný tlak se nepodařilo přetavit v branku na 3:3. Slavia si ze Zlína odvezla tři body za těsné vítězství 3:2.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Kdybychom dnes nehráli přesilovky, neprohráli bychom. Dostali jsme v početní výhodě dva zbytečné góly. Byli jsme připravení, rychlí a ve druhé části jsme se zvedli. Za stavu 0:1 bylo jen otázkou času, kdy se nám to podaří otočit, ale nechali jsme se zbytečně vylučovat. V závěru nám chyběla trocha štěstí. Měli jsme gólové šance, například Šimon Kratochvíl nebo Patrik Dalajka, ale brankář dneska hosty podržel.

Fotogalerie